Hoppa till innehåll
Hem » Regional Hållbarhetskonferens 2023

Regional Hållbarhetskonferens 2023

  Regional Hållbarhetskonferens 2023

  Regional Hållbarhetskonferens 2023

  by
  1106 1106 people viewed this event.

  Välkomna till årets digiloga, regionala hållbarhetskonferens! 

  Den 24 november arrangerar CSR Småland en digilog konferens i samverkan med Jönköpings läns kommuner. Vi i Aneby är självklart med och anordnar en hubb, till vilken du är varmt välkommen!

  Temat under årets konferens är ”Koldioxid – den nya valutan?” Förmiddagen kommer att bjuda på information om utmaningar i att starta en banbrytande, nästintill fossilfri verksamhet och diskussionspanel om samverkan mellan kund och leverantör i omställningen till förmån för hållbarhet.

  • Hur kan ett aktivt miljö- och klimatarbete skapa affärsvärde?
  • Genom vilka verktyg kan ett företag minska sina utsläpp?
  • Hur kan man som kund och leverantör samverka för att närma sig fossilfrihet, och genom detta öka bådas konkurrenskraft?

  MEDVERKANDE FÖRETAG

  H2 Green Steel – Malin Baltzar, Environmental Sustainability Manager
  Företaget grundades 2020 med visionen att använda en nästintill fossilfri process för att producera stål med hjälp av vätgas. Hållbarhet är en grundläggande del i affärsmodellen och produktion kommer att ske i Boden. Malin kommer ge deras perspektiv på hur prissättning på koldioxid och kundernas efterfrågan på grönt stål möjliggör för en ny stålindustri.

  Scania – Annelie Bjursell-Karlsson & Jan-Erik Levenstam, Supplier Quality Managers
  Scania är en svensk lastbils- och busstillverkare med huvudkontor i Södertälje. I hållbarhetsfrågan fokuserar Scania på att utveckla ett effektivt transportsystem. De ser sig som en del av problemet men också en del av lösningen. Annelie och Jan-Erik kommer berätta om hur omställningen inom miljö och klimat inte bara är nödvändig ur ett samhällsperspektiv, utan även en möjlighet att göra nya tekniska och kommersiella lösningar som säkrar svensk verkstadsindustri i framtiden.

  Beslag & Metall Jan Strandesjö, kvalitet- miljö- och hållbarhetsansvarig & Fredrik Söderlund, marknadschef
  Familjeföretag i Ekenässjön som tillverkar och levererar komponenter främst till fordonsindustrin. Utgångspunkten är att med rätt förutsättningar, engagemang, och ansvar utveckla och säkerställa kundens behov. Vi kommer lyssna till hur innovation är en förutsättning för att skapa hållbara affärer, och hur rätt investeringar gör att företaget lyckas säkra konkurrenskraft i en hållbar framtid.

  Vi kommer även få ta del av ett samtal mellan Scania och Beslag & Metall, med fokus på hur samverkan mellan kund och leverantör kan se ut för att driva och utveckla en hållbar affär.  Konferensen arrangeras i ett samarbete mellan CSR Småland och Jönköpings läns kommuner och sänds digitalt från Jönköping till vår lokala hubb i Aneby.

  Additional Details

  Event registration closed.
   

  Date And Time

  2023-11-24 | 08:00 to
  2023-11-24 | 12:00
   

  Registration End Date

  2023-11-20

  Share With Friends