Hoppa till innehåll
Hem » Aktuellt » Andreas och Rickard prisade företagare

Andreas och Rickard prisade företagare

  Andreas Beckius Gustafsson, Aneby Buss & Taxi, och Rickard Nilsson på Restaurang BYN – där har ni årets prisade företagare i Aneby kommun. De hyllades på Anebydagen när de fick mottaga utmärkelserna Årets företagare respektive Årets unga företagare. Det är Företagarna och Aneby Näringsliv som delar ut priset.

  Inför hundratals anebybor på Fredstorget fick de två mycket välkvalificerade företagarna mottaga priserna. Näringslivsföreningens ordförande Josefin Björlingson delade ut priset och Beata Allen, kommunstyrelsens ordförande, passade på att uppvakta för Aneby kommuns räkning.

  Årets företagare 2023 – Andreas Beckius Gustafsson, Aneby Buss & Taxi.

  Juryns motivering: Aneby Buss har funnits i branschen sedan 1940-talet, men har under Andreas ledning utvecklats och vuxit rejält. Företaget har idag över 80 chaufförer och över 60-talet fordon.

  När pandemin slog hårt mot resebranschen valde Andreas att satsa framåt och till och med nyanställa ett 20-tal bussförare. Aneby Buss har tack vare det gått stärkta ur krisen och efter pandemin har företaget expanderat snabbt och ökat omsättningen avsevärt. Bland annat har en filial öppnats i Eksjö.

  Företaget arbetar också intensivt med miljöprofilering och är miljöcertifierade. Alla chaufförer får genomgå Eco-drivingkurs och företaget har fått kommunens miljöpris.

  Aneby Buss är också en flitig samarbetspartner till föreningslivet i Aneby.

  Årets unga företagare 2023 – Rickard Nilsson, Restaurang BYN

  Juryns motivering: Nyåret 2020 startade Rickard sin företagsbana. Ännu inte fyllda 21 övertog han restaurangverksamhet i Aneby och fick en rivstart med en växande skara kunder. När pandemin slog till visade Rickard sitt stora entreprenörskap med nya idéer för att fortfarande kunna leverera. Ett exempel är att snart sagt alla Anebybor testade på fredagsmys med take away. Efter pandemin har verksamheten stadigt vuxit, ofta med uppdukad festlokal och flitigt efterfrågad catering till diverse festvåningar. Alltid med en meny, fylld med nyheter och fräscha inslag. En extra krydda är showkvällarna på restaurangen, där han själv gästspelar som skönsjungande soloartist.