Hoppa till innehåll
Affärsutveckling företag

Affärsutveckling​

Tillsammans med Aneby kommun genomför vi regelbundet olika aktiviteter för affärsutveckling i kommunen. Allt från nätverkande insatser till kompetensutveckling och utbildningar.

Du är alltid välkommen till oss på Aneby näringsliv för att få reda på vilka affärsmöjligheter som finns för dig som företagare

Aneby Näringsliv arbetar tillsammans med Science Park vilket möjliggör att vi kan erbjuda ytterligare stöd och kompetens i din entreprenörsresa.

Marthina hjälper dig att se över verksamhetens nuläge för att sedan diskutera fram olika potentiella möjligheter för dig att nå din vision. Tillsammans sätter vi upp mål för att förenkla ert företagande.

I en föränderlig tid finns stor utvecklingspotential. Därav behöver man som företagare vara aktiv och följa med i utvecklingen för att vara en del av konkurrenskraften. Vi stöttar dig i den processen med personlig och direkt affärsutveckling.

Boka ett möte direkt med Marthina, självklart kostnadsfritt!

Marthina Affärsutvecklare

Läs mer

Utveckla företaget så du på ett mer hållbart sätt använder era resurser. Därav ökar effekten, konkurrenskraften och ett långsiktigt hållbart arbetssätt skapas. I enlighet med Agenda 2030 bör företag se över sitt hållbarhetsarbete, för miljöns skull men även för konkurrenskraften.

Detta medför ett långsiktigt värde med en affärsstrategi som utöver ekonomiska faktorer även fokuserar på sociala, etiska, kulturella samt miljömässiga faktorer.

Ett ökat använt begrepp inom de flesta branscher är Artificiell Intelligens, AI. Detta är ett samlingsnamn på ett antal tekniker som vi i vardagen ofta använder. Sammanfattningsvis hanterar dessa tekniker stora mängder data till skillnad från människors kapacitet.

Hur kan AI hantera data?
– AI kan, baserat på tidigare data, förutspå framtiden. Ett tydligt exempel på detta är väderrapporter du kan ta fram i olika appar på telefonen. Dessa prognoser tas fram med hjälp av AI.
– AI-teknik är en stor del av ansiktsigenkänning.
– AI kan även hjälpa företag att förutspå rätt bemanning eller eventuella returer i en webbshop.

Försäljning handlar om att attrahera, utveckla och behålla kunder. En bra säljare hjälper kunderna att lösa problem och skapa värde. Självklart gäller detta oavsett vad man säljer, om du säljer direkt till kund, via återförsäljare eller webbshop.

Merförsäljning handlar istället om att bearbeta de befintliga kunderna. Detta genom att exempelvis presentera nya produkter eller lösningar, visa intresse efter avslutad affär och i allmänhet ge kunden något extra utöver vad som säljs.